Lederen bekleding achteraf inbouwen bespaart u geld!

Lederen bekleding vanaf fabriek of achteraf door Schuro Inter Design ingebouwd?

Stel u neemt als optie tegen meerprijs lederen bekleding bij de aanschaf van uw nieuwe auto. Niet doen! Het scheelt u namelijk overbodige kosten wanneer u ervoor kiest om na de aankoop het interieur om te laten zetten bij Schuro Inter Design. Het verschil zit hem met name in de BPM en de fiscale bijtelling die u bij de dealer betaalt. Kiest u voor het achteraf inbouwen van een lederen interieur, dan kunt ook nog zelf bepalen welke kleur, soort lederen bekleding, welk stiksel en welke perforatie geplaatst moet worden.

Het komt steeds vaker voor dat mensen die een nieuwe auto willen aanschaffen ook lederen bekleding willen hebben. Vanwege het feit dat een meerderheid van de autobezitters nog nooit te maken heeft gehad met het achteraf laten inbouwen van een lederen interieur, komen maar weinig mensen op het idee om bij nieuwe auto’s de bekleding over te laten aan andere bedrijven dan de autofabrikant. Een lederen interieur af fabriek is eenvoudiger denkt u. U bent immers toch al bezig met de verkoper om alle extra opties door te nemen. Op dat moment bent u zich er waarschijnlijk niet van bewust dat door die ene optie aan te vinken, u een paar honderd euro teveel betaalt. Het is over het algemeen duidelijk, maar nog niet voldoende bekend, dat het veelal duurder is om lederen bekleding bij de dealer van fabriek af te bestellen. Bij Schuro Inter Design heeft u de keuze uit tientallen kleuren leer en diverse soorten, terwijl de autofabrikant vaak één à twee varianten aanbiedt. Op deze wijze kunt u uw auto naar uw eigen wens en smaak inrichten. U kunt werken met een twee- of meerkleurig lederen interieur, contrasterende stiksels, nappa leder en/of geperforeerd leder.

Wat is het verschil?

Om aan te kunnen tonen dat het goedkoper is u als consument, om uw auto zonder deze optie tegen meerprijs aan te schaffen en daarna (via de dealer) bij Schuro Inter Design het interieur om te laten zetten, geven wij onderstaand een voorbeeld.

Optie tegen meerprijs: lederen bekleding
Consumentenprijs incl. BTW en incl. BPM:  € 2.963,-
Catalogusprijs excl. BTW en excl. BPM: € 1.805,-
BPM: €   815,-

De meerprijs van de optie lederen bekleding is vaak vanaf de € 3000,- waarvan ruim € 800,- alleen al BPM bedraagt. Zo’n 27,5 % van uw betaling is dus niet eens direct voor het product dat u koopt, maar voor de BPM! Bij zeer luxe modellen kan de meerprijs voor lederen bekleding zelfs oplopen tot 8 á 9 duizend euro, waarbij het BPM-bedrag kan oplopen tot zo’n € 2500,-.

 Achteraf inbouwen van een lederen interieur.

De kosten om het interieur te laten bekleden met leder, van een auto in gelijke klasse als bovenstaand voorbeeld, bedraagt gemiddeld zo’n € 2000,- excl. BTW.
Inclusief de BTW betaalt u als klant uiteindelijk tussen de € 2200,- en € 2400,-. Financieel gezien levert dit voor u als consument een besparing op van gemiddeld € 700,-!

 Dealers worden niet benadeeld

Ook de dealers kunnen profijt hebben van dit fenomeen, mits de lederen bekleding niet al inbegrepen is in een bepaald pakket dat de klant erbij kiest. Stel dat dealers hun auto’s in stoffen bekleding bestellen om deze op voorraad te nemen en/of in de showroom als showmodel te plaatsen. Er is dan geen sprake van BPM op lederen bekleding wanneer de auto in die staat wordt gefactureerd. Wanneer een klant toch lederen bekleding wenst te hebben, en dit kan voor de koop worden afgesproken, is het mogelijk voor de dealer in ongeveer 14 dagen de auto te leveren met lederen bekleding.

Wat als de dealer nu een auto met leder bekleed interieur inkoopt van de fabriek af aan en de klant wil helemaal geen lederen bekleding, maar vindt de auto erg aantrekkelijk? Dan is de dealer in zijn nadeel om de klant een goede prijs te kunnen geven. Het is dan natuurlijk niet aan te raden om de lederen bekleding te vervangen voor stoffen bekleding. Kortom: een voordeel voor de dealer om auto’s met stoffen interieur in te kopen en de bekleding van leer over te laten aan Schuro Inter Design.

Occasions voorzien van een lederen interieur.

Een nieuw lederen interieur maakt een gebruikte auto als nieuw. Helemaal als de vorige eigenaar in de auto heeft gerookt. Uit stoffen bekleding is de rooklucht vrijwel niet te verwijderen en de ervaring leert dat de investering om een lederen bekleding te laten plaatsen zich uiteindelijk weer terugbetaalt. Mensen hebben namelijk graag iets extra’s over voor een auto die volledig naar hun smaak is en die fris is van binnen. Het maakt niet uit of de auto particulier of via de dealer wordt aangeschaft. De dealer berekent de investering uiteraard door aan de klant. Zo kan ook bij particuliere verkoop de investering worden doorberekend in de verkoopprijs. Inmiddels worden steeds meer gebruikte auto’s voorzien van een lederen interieur, het is gebleken dat deze auto’s sneller verkocht worden dan zonder een lederen interieur.